Care sunt regulile de intrare în Italia

FOTO: StephanieAlbert /Pixabay.com
FOTO: StephanieAlbert /Pixabay.com

Cei care merg în Italia, din țările UE, deci inclusiv România, pot intra în țară cu un pașaport sanitar care să ateste vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, inclusiv dovada vaccinării sau că s-au recuperat post-COVID sau un test RT-PCR cu rezultat negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore. Este permisă și efectuarea unui test antigen cu rezultat negativ, dar nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrarea în Italia. În absența acestor condiții, se va aplica o carantină obligatorie de cinci zile și este necesar un test negativ la sfârșitul acesteia. Toți călătorii trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Călătorii din Arabia Saudită, Australia, Bahrain, Canada, Chile, Emiratele Arabe Unite, Japonia, Iordania, Kuweit, Israel, Noua Zeelandă, Qatar, Marea Britanie, Coreea de Sud, Singapore, SUA, Ucraina, Uruguay, Taiwan, Hong Kong și Macao trebuie să arate un rezultat negativ al testului efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în Italia și prezinte dovada vaccinării complete. În caz contrar, se va aplica o carantină obligatorie de cinci zile și este necesar un test RT-PCR negativ la sfârșitul acesteia. 

Călătorii din Canada, Japonia și SUA pot intra în Italia cu dovada că s-au vindecat post-COVID. Călătorii din orice altă parte a lumii au voie în Italia exclusiv pentru muncă, studiu, sănătate sau alte motive absolut esențiale. Mai au voie să intre cetățenii italieni sau care au membrii de familie în această țară, precum și deținătorii statutului de rezident pe termen lung, precum și cei care fac dovada unei relații emoționale stabilă (indiferent dacă conviețuiesc sau nu) cu cetățeni italieni/UE/Schengen sau rezidenți pe termen lung. Aceștia trebuie să facă dovada că călătoresc la domiciliul sau la locul de reședință al partenerului lor în Italia. Au voie să intre și sportivii care participă la competiții sportive de interes național și personalul de însoțire al acestora.

Care este situația COVID în Italia? 

În săptămâna până la 8 decembrie, Italia a înregistrat 257 de cazuri la un milion de oameni și un deces la un milion de oameni în medie în fiecare zi.  Până în prezent, în această țară s-au înregistrat aproximativ 134.472 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei. În ceea ce privește rata de vaccinare, aproximativ 73,2% din populație este complet vaccinată.

În conformitate cu noile reguli aplicate din data de 6 decembrie și care rămân în vigoare până cel puțin pe 15 ianuarie, va fi necesară dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a intra în baruri, restaurante, hoteluri, săli de sport, cluburi de noapte, teleschiuri și stadioane. Nu mai este acceptat accesul doar prin prezentarea unui test negativ. Un test negativ va continua să fie acceptabil ca alternativă la dovada de vaccinare sau de recuperare post-COVID în transportul public și la locurile de muncă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here