Care sunt locurile cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus

Foto:Ionut Acsinte , autobuz-101

Nunţile, botezurile şi  transportul public urban sunt cei mai mari factor de risc, spune premierul Orban.

 Premierul Ludovic Orban a cerut autorităților o implementare mai riguroasă a reglementărilor din starea de alertă și mai multe controale, în condițiile în care România a înregistrat astăzi peste 2.000 de cazuri de coronaviru , potrivit digi24.ro/

Potrivit premierului, pot fi luate măsuri la nivel local, inclusiv cea de impunere a carantinei locale, dacă situaţia o impune.

Care sunt factorii de risc

Orban a vorbit și despre locurile cu cel mai mare risc de infectare, potrivit statisticilor INSP. Pe primul loc sunt „nunţile, botezurile şi evenimente de acest tip în care nu s-au respectat măsurile de protecţie”.

 „Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public – urban, intrajudețean şi interjudeţean și transportul spre și de la platformele industriale. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că până acum primarii s-au temut să ia decizii, pentru că era perioada dinaintea alegerilor locale, dar că acum trebuie să nu mai aibă această frică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here