Care sunt condițiile de călătorie în Spania

FOTO: falco/Pixabay.com
FOTO: falco/Pixabay.com

Ambasada României în Spania a transmis un mesaj cu privire la condițiile de călătorie atât pentru cei care vor să călătorească în Peninsula Iberică, cât și invers.

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată) cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă (NU și terestră).

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană. Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ, potrivit Ambasadei României în Spania.

Potrivit Hotărârii Nr. 28 din data 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Spania rămâne pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se aplică următoarele măsuri:

  • testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România, însă pentru persoanele care nu prezintă test PCR la îmbarcare, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
  • Sunt exceptate de la măsura carantinei: persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii); persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Alte prevederi și excepții de la măsurile de carantinare si de la obligativitatea prezentării unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 se regăsesc aici: https://gov.ro/…/Hotarare_CNSU_nr__28__din_14_05_2021.pdf🔗

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici: https://gov.ro/…/Anexa_nr_1_-_Lista_State_cu_risc…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.