Care a fost cauza izbucnirii incendiului puternic de la fabrica de produse din țiței din Prahova

Incendiu; Foto sursa:12019/Pixabay.com
Incendiu; Foto sursa:12019/Pixabay.com

Incendiul care a izbucnit luni seară la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, a fost cauzat cel mai probabil de utilizarea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură.

A anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Hală afectată de foc

Focul a afectat generalizat o hală unde erau birouri şi câteva utilaje. El a fost violent și a cuprins o suprafaţă estimată la aproximativ 700 de metri pătraţi.

În apropierea halei erau opt rezervoare de reziduuri petroliere. Echipajele ISU au acționat pentru localizarea şi stingerea incendiului. Dar şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

Doi bărbaţi au ajuns la spital

Doi bărbaţi în vârstă de 53, respectiv 59 de ani au suferit arsuri grave. Ei sunt în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ministerul Sănătății a comunicat că cei doi pacienți  întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, dar România nu are un astfel de centru.

Bărbații au suferit arsuri în proporție de 50 – 70% din suprafața corpului. Medicii spun că nu le-au fost afectate căile respiratorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Ploiești, în unitatea sanitară e un medic plastician. Spitalul nu are capacitatea de a-i îngriji.

S-a cerut transferul lor la București, dar nu a fost identificat niciun loc liber, potrivit digi24.ro.

Victimele nu erau în hala afectată de incendiu. Ele s-au rănit în timp ce încercau să stingă focul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here