Candidatura lui Kovesi pentru Parchetul European, votată astăzi de Consiliul UE

Candidatura lui Kovesi pentru Parchetul European, votată astăzi de Consiliul UE
Sursa: Google

Zi importantă pentru Laura Codruța Kovesi, care are șanse uriașe să devină noul procuror-șef al Parchetului European. Potrivit europarlamentarului liberal Siegfried Mureşan, astăzi este programată o discuţie în cadrul Consiliului UE, fiind aşteptată o decizie în favoarea lui Kovesi.

”Dacă va exista o decizie joi, cu siguranţă va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie”, a declarat Mureşan, citat de News.ro.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european.

„Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie”, afirmă Dăncilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.