Candidatul USR la Primăria Sectorului 4, acuzat că l-a plagiat pe primarul PSD Daniel Băluță

Candidatul USR la Primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac, este acuzat de un coleg de partid, consilier la Sectorul 4, că a plagiat din strategia pe care o va avea dacă va ajunge edil-șef, dar și din strategia edilului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Guilhem Moulin a trimis o scrisoare conducerii USR, cerând invalidarea candidaturii lui Andrusceac, notează Newseek România.

„În cadrul campaniei interne pentru desemnare candidatul USR la primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac a trimis în data de 30.07.2019 pe mail către membri filialei strategia lui. Am început să citesc strategia respectivă și am văzut foarte repede că acest document nu a fost scris e mâna lui (…) El a plagiat strategia respectivă în proporție de 92.5%. Antonio a fost desemnat candidatul la primăria sectorului 4 prin votul în AG din data de 01.08.2019 (59 voturi pentru el din 110) (…) Antonio nu a respectat art 13, lit f din statut cu acest plagiat (lupta împotriva plagiatului face parte din programul USR”, a scris Guilhem Moulin.

Consilierul local a atașat acestei scrisori atât strategia lui Andrusceac, cât și strategia lui Daniel Băluță.

Andrusceac a negat categoric acuzațiile. El a declarat, pentru Newseek România că documentul prezentat de Moulin nu este programul său de candidat la Primăria Sectorului 4.

„În cadrul campaniei interne USR Sectorul 4 pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru primăria de sector am prezentat un document care cuprindea propunerile mele de abordare a strategiilor generale ale PMB privind principalele domenii de dezvoltare a orașului. Astfel de strategii, precum Planul de mobilitate urbană durabilă (PMUD), de exemplu, sunt stabilite la nivelul Primăriei Generale și sunt aplicate de primăriile de sector, conform specificului local. Aceste strategii generale sunt stabilite inclusiv în concordanță cu normele europene. În prezentarea mea, făcută în fața colegilor de filială, am arătat liniile principale ale acestor strategii și felul în care propun eu ca acestea să fie abordate. Bineînțeles că în prezentarea mea s-au regăsit secțiuni importante din strategii deja aprobate la nivel de București. Aceste strategii nu sunt negociabile la nivel de sector. Documentul la care faceți referire nu a reprezentat, așa cum greșit s-a înțeles de către colegul meu, programul meu de guvernare locală pentru Primăria Sectorului 4. Acesta este un document separat și a fost, de asemenea, prezentat colegilor mei în cadrul dezbaterilor interne din filiala S4. Imediat ce vom adapta și amenda programul meu de candidatura, pentru a fi conform cu ideile și proiectele propuse de membrii filialei USR S4, cât și cu strategia USR la nivel de București, vă voi pune la dispoziție documentul final, în care prezint programul și viziunea noastră pentru Primăria S4”, a afirmat Andrusceac.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here