Candidatul Robert Turcescu protestează pentru că n-a fost invitat: TVR 1 se aliază cu Antena 3!

Foto, sursa: Robert Tuircescui, Facebook

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a protestat miercuri public faţă de faptul că TVR 1 nu l-a invitat la dezbaterea electorală organizată de postul public de televiziune.

„Conducerea Televiziunii Publice m-a informat în urmă cu câteva minute că a decis să nu mă invite la dezbaterea electorală care va avea loc pe TVR 1 duminică, 29 mai, de la ora 21,00. Urmând <modelul> Antena 3, TVR i-a <selecționat> ca participanți în dezbatere pe Gabriela Firea, Cătălin Predoiu, Nicușor Dan și Daniel Barbu. Protestez cu tărie față de această decizie a Televiziunii Publice pe care o consider nelegală, netransparentă, ipocrită și manipulatorie”, a scris Turcescu în protestul distribuit pe Facebook şi Twitter.

El a solicitat public conducerii TVR să reintre urgent în statutul de televiziune publică, a cărei datorie față de electorat în această campanie este aceea de a fi echidistanță și profesionistă. „Refuz să accept că în anul 2016 Televiziunea Publică se întoarce la practicile editoriale din vremea regimului Adrian Năstase, aliniindu-se într-o manieră degradantă trustului de presă al lui Dan Voiculescu. Solicit totodată jurnaliștilor onești din România și organizațiilor non-guvernamentale care militează pentru libertatea de informare și dreptul electoratului de a alege în cunoştinţă de cauză să ia atitudine față de această manieră discreționară și condamnabilă în care se comportă postul public de televiziune”, şi-a încheiat Robert Turcescu protestul public.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.