Când vor putea fi organizate concerte în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, în acest moment, sunt înscrise pe liste de așteptare circa 760.000 de persoane.

„Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a spus că 57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

CITEŞTE ŞI: Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinul anti-COVID-19: Nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă

Cele mai multe persoane de pe listele de așteptare, 144.000, sunt din București, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane, Prahova cu 36.000, Ilfov cu 30.000, Mureș cu 28.000 și Iași cu 27.000.

10% din populaţie vaccinată

Experimentul făcut în Spania, unde mii de oameni au luat parte la un concert, după ce au fost testați, a ridicat speranțele românilor că și în țara noastră viața ar putea reveni cât mai aproape de normal. Deocamdată însă nu se pune problema de așa ceva, spune Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare.

„La acest moment nu, avem un procent de 10% din țară, deocamdată este prematur să discutăm de așa ceva „, a declarat Gheorghiță.

Câţi s-au îmbolnăvit

Un număr de 13.416 români au făcut COVID-19 după administrarea primei doze de vaccin, ceea ce reprezintă 0,69 la sută din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză, de la debutul campaniei, a declarat, marți, președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a spus că 13.416 persoane au avut test pozitiv pentru SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin.

„De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020 până pe 28 martie 2021, un număr de 13.416 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, reprezentând 0,69% din numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze și până la data confirmării a fost de circa 11 zile”, a spus Gheorghiță.

În ceea ce privește numărul persoanelor confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după doza a doua, este vorba de 1.859 de persoane, reprezentând 0,19 la sută din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.