Când începe vaccinarea copiilor de peste 5 ani. Anunţul medicului Gheorghiţă

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer va fi autorizat în curând în Europa pentru grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat, joi seară, Valeriu Gheorghiță.

Imediat după autorizarea EMA, în România se va da drumul imunizării.

Autorizarea pentru Europa a vaccinului anti-COVID de la Pfizer/BioNTech e așteptată „la sfârşitul lunii octombrie ori începutul lunii noiembrie”, a anunţat şeful campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă. Pasul următor e primirea primei tranșe de ser destinat celor mici, iar aceasta va veni la începutul lunii decembrie.

Tot două doze

Cum imediat după obținerea unei autorizări, România a dat drumul vaccinării pentru grupa de vârstă vizată sau cu vaccinul aprobat, ar putea însemna că înainte de sfârșitul anului, copiii de 5-11 ani vor avea „verde” la vaccinarea anti-COVID la noi în țară. Medicul militar dă asigurări că stocul e suficient pentru a asigura și imunizarea acestei grupe de vârstă, plus că „pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze”, a precizat el.

CITEŞTE ŞI: Premierul Cîțu: Copiii care nu se testează vor face şcoala online

Potrivit președintelui CNCAV, vaccinul se va administra tot în două doze şi ar putea fi imunizaţi cu schema completă 600.000 de copii din această grupă de vârstă. Pfizer și BioNTech au anunțat joi că au solicitat autorității de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgență pentru utilizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Solicitarea a fost făcută după ce studiile au arătat un răspuns „robust” de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, într-un regim în două doze la o distanță de 21 de zile – schema folosită și în cazul adulților. Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here