Sectorul 4: Campanie de informare în școli și grădinițe privind protecţia împotriva coronavirus

Daniel Baluță, examenele naționale, specula, coronavirus, Capitală, Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 extinde, de luni, în toate unităţile de învăţământ din sector, campania de informare privind modalităţile de protecţie împotriva virusului gripal şi a noului tip de coronavirus.

Angajaţi ai Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ (DAUI) vor distribui copiilor şi cadrelor didactice broşuri ce conţin informaţii legate de modalitatea de prevenire şi răspândire a infecţiilor gripale, inclusiv a celor cu noul tip de coronavirus.

Activitatea va beneficia de sprijinul consiliilor de administraţie din şcoli şi licee.

De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4, a alocat, încă din ianuarie, 58.500 de lei pentru achiziţia a 6.000 de recipiente cu săpun lichid antibacterian de câte 500 ml şi a 46.000 de role de hârtie igienică. Toate aceste materiale sunt distribuite grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector.

„Vorbim despre măsuri elementare, pe care suntem datori să le luăm pentru a ne asigura că tuturor copiilor li se garantează accesul la igiena personală în unităţile de învăţământ pe care le administrăm”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„În acelaşi timp, nu ne dorim să ajungem la suspendarea temporară a cursurilor din cauza gripei sezoniere. Vom merge în toate unităţile de învăţământ, vom distribui broşurile editate de Primăria Sectorului 4, vom discuta cu elevii şi cu cadrele didactice. În paralel, distribuim şi materialele pentru igiena personală. În ceea ce priveşte aprovizionarea cu dezinfectanţi sau dezinfecţia, conducerea fiecărei unităţi de învăţământ cunoaşte procedura şi normele legale şi trebuie doar să formuleze solicitări în acest sens către noi”, a explicat Ana Maria Mocăniţă, director general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here