Campania #boicot avantajează Coaliția pentru Familie

campania #boicot
Politicianul Remus Cernea spune că a găsit eroarea pe care se bazează campania #boicot, eroare care oferă șansa unui succes deplin al Coaliției pentru Familie
„Am vorbit mult în ultimii ani despre oroarea referendumului nedemocratic inițiat de către Coaliția pentru Familie, despre fervoarea intolerantă a homofobilor și despre lașitatea grea ori îngustimile de vederi ale politicienilor care susțin acest demers”, a spus Remus Cernea.
În acest articol va discuta însă critic despre marea eroare făcută de camarazii de baricadă în efortul dificil și îndelungat, de decenii, pentru recunoaștrea drepturilor persoanelor LGBT. „Cu toată deferența și cu tot respectul pentru bunele intenții și pentru contribuția fiecăruia la efortul pentru recunoașterea drepturilor LGBT voi arăta mai jos, cu argumente pe care le consider solide și pentru care nu am primit vreun contraargument puternic, că acum se face o mare eroare prin campania #boicot. Am spus același lucru încă de acum un an, iar timp ar fi fost destul pentru a fi angajată o discuție serioasă pe această temă însă, fără a înțelege de ce lucrurile au stat astfel, acum pot doar să constat că ea nu a avut loc”, mai spune Remus Cernea.

Opt greșeli pentru campania #boicot

1. Opoziția față de referendum s-a lăsat păcălită de iluzia că nu va fi întrunit cvorumul de 30% și a mizat pe campania pierzătoare de #boicot.
2. Prin campania #boicot este anulată șansa ca în viitor să îndreptăm această imensă nedreptate comisă acum de Coaliția pentru Familie și de aceia care o sprijină.
3. Totuși, oare drepturile chiar nu se supun la vot? Referendumul și consultarea publică recent câștigate de către comunitatea LGBT și aliați în Irlanda (2015), respectiv Australia (2017) contrazic acest lucru…
4. Referendumul a fost deja legitimat de către instituțiile care au permis desfășurarea lui (Parlamentul României prin partidele care l-au susținut, Curtea Constituțională) deși ar fi existat argumente de natură juridică, democratică, politică și morală pentru a nu permite desfășurarea unui astfel de referendum.
5. Referendumul infam al Coaliției pentru Familie era o ocazie de solidarizare pe scară largă în sprijinul persoanelor LGBT, dar campania #boicot demobilizează și irosește aceste energii cerându-le celor care prețuiesc drepturile omului ‘să lupte‘ stând acasă.
6. Care sunt consecințele politice și sociale ale unei eventuale slabe prezentări la vot a celor care se opun Coaliție pentru Familie:
7. Care ar fi fost cea mai bună soluție în condițiile date?
8. Care ar fi fost mesajul potrivit al unei campanii anti-referendum: chiar dacă acum pierdem numeric, nu pierdem moral! Iar peste o vreme ne vom întoarce și vom câștiga un referendum care să îndrepte infamia comisă astăzi de către Coaliția pentru Familie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.