Căminul morții: 44 de bătrâni, infectați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

FOTO: valelopardo/Pixabay

Explozie de cazuri de coronavirus la căminul de bătrâni din Galați. Încă doi bătrâni au murit în urma îmbolnăvirii cu coronavirus, iar alții 44 au fost testați pozitiv, în ultimele 24 de ore. De asemenea, 9 persoane din rândul angajaților au fost infectate cu coronavirus. Bolnavii vor fi transferați la spitalele din Galați. Din cauza numărălui mare de pacienți, operațiunea se desfășoară cu greutate.

Bilanț tragic: 5 morți, 72 de bătrâni și 18 angajați infectați cu coronavirus

Noaptea trecută, doi bătrîni din cămin au decedat din cauza coronavirusului. Bilanțul este tragic: cinci morți, 72 de bătrâni și 18 De asemenea 57 de persoane au fost testate negativ, iar cinci teste vor fi refăcute deoarece rezultatele sunt incerte. Potrivit anchetei epidemiologice,  virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unității, care luase contact cu soțul ei,  întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de  COVID 19 și a decedat pe 3 aprilie. Femeia a fost infectată cu COVID-19 și este internată, la rândul ei, în stare gravă la spital.

Conducerea căminului a fost preluată, prin ordinului secretarului de stat Raed Arafat, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 Căminul morții, anchetat de procurori

Procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Galați fac cercetări într-un dosar care vizează căminul de bătrâni din orașul Galați,  pentru „infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, în condițiile în care managerul instituției a continuat să vină la serviciu, deși a intrat în contact cu o persoană care a revenit dintr-o țară cu multe cazuri de coronavirus.

„La data de 07.04.2020, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, dosarul penal nr.2149/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. De art.352 alin.2,3, 4,6 Cod Penal, constând în aceea că directorul Căminului pentru persoane vârstnice Sf.Ilie Galați, care a intrat în contact cu o persoană reîntoarsă în țară dintr-un stat aflat pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus COVID-19, nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea și combaterea bolilor, continuându-și activitatea în cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus COVID-19  a mai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru”, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

În acest moment, căminul de bătrâni din Galați este în carantină totală. La solicitarea DSP Galați, astăzi 7.07.2020, a fost aprobată detașarea unui număr de 10 asistente și 12 infiermiere la Caminul de bătrâni ,,Sf. Ilie” Galați.

Bomba cu ceas de căminul de bătrâni din Galați: 34 de persoane, infectate cu COVID-19

VIDEO Focar de infecție la intrarea într-un centru de carantină. Zeci de saci de gunoi neridicați

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here