Călin Popescu Tăriceanu: Viorica Dăncilă evită venirea în Parlament

Moțiunea de cenzură , ALDE intra in opozitie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă evită să vină să ceară votul de încredere pentru Guvern în Parlament, precizând că a cumpărat la bucată de la ALDE. Liderul partidului a spus că Teodor Meleşcanu „şi-a primit arginţii, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului”.

„Putem să discutăm tot ceea ce este în aceste zile vizibil acţiune PSD împotriva ALDE. Sigur că doamna Dăncilă ar trebui să îşi lămurească dacă acest Cabinet mai este legitim sau nu şi ar fi trebuit să vină la votul în Parlament. Deci ar trebui să vină, dar sigur se vede cu ochiul liber că încearcă să evite venirea în Parlament şi cumpără pe unii la bucată. Cum s-a întâmplat la noi cu Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă, Băişanu. Îi mituieşte cu ceva, dl Meleşcanu şi-a primit arginţii, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Realitatea Tv.

Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, la propunerea PSD. Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu au acceptat să fie propuşi miniştri în Guvern.

ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceştia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanţă decizia ALDE.

Totodată, Marian Cucşa Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor demisiile din grupul ALDE, lucru care va lăsa partidul fără grup parlamentare.

Deja la Senat grupul ALDE a fost desfiinţat. Călin Popescu Tăriceanu a solicitat înfiinţarea grupului mixt „Democraţia”, care include şi senatori de la Pro România. Cererea a fost trimisă, în plenul de luni al Senatului, la Comisia de Regulament pentru analiză.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ