Călin Popescu Tăriceanu își anunță candidatura la prezidențiale și atacă PSD

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din fruntea Senatului

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Asta în urma ședinței Biroului Executiv ALDE care s-a desfășurat miercuri, la prânz. Candidatura lui Tăriceanu a fost aprobată de toți membrii forului de conducere și, ulterior, a fost validată de Delegația Permanentă Națională. După ce a anunțat public că va candida, Tăriceanu s-a declarat dezamăgit de PSD și i-a acuzat pe partenerii de coaliție de „defetism”.

Călin Popescu Tăriceanu va candida la prezidențiale din partea ALDE. El spune că nu o va ataca pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD, în timpul campaniei electorale chiar dacă nu exclude unele frământări în provincie pentru că, uneori, „spiritele se înfierbântă”. Liderul ALDE a mai spus că nu intenționează să rupă alianța de guvernare, deși se declară dezamăgit de anunțul privind candidatura Vioricăi Dăncilă.

„Nu voi ataca partenerii de coalitie, nu voi ataca celalalt contracandidat (…) Candidatura separată nu presupune ruperea coaliției de guvernare (…) Eu cred că, deși actualul președinte e primul în sondaje, poate fi infrânt în finală (…) În PSD bântuie un sentiment defetist. Își propun prea puțin, maximum sa ajungă în turul 2 dar nu își pun problema sa câștige alegerile prezidențiale. PSD nu consideră câștigarea alegerilor un obiectiv realizabil. Noi ne dorim sa le câștigăm”,  a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a dezvăluit că s-a vorbit despre o coaliție PSD-ALDE-Pro România care ar fi susținut candidatura sa. În cele din urmă, varianta a căzut în momentul în care PSD a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ