Cadou de la Guvern: vacanță prelungită pentru bugetari

Cadou de la Guvern: vacanță prelungită pentru bugetari
Cadou de la Guvern: vacanță prelungită pentru bugetari

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, ca 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie zile libere pentru angajaţii din sistemul bugetar. Cele două zile libere vor fi recuperate ulterior.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că acordarea acestor zile libere a fost şi „o doleanţă” a operatorilor din turism.

Și elevii intră în vacanță

Elevii şi preşcolarii intră și ei în vacanță vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa de iarnă. Ei se vor întoarce la şcoală pe data de 13 ianuarie 2020, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de primăvară este programată între 4 şi 21 aprilie.

Pe 29 mai se vor încheia cursurile pentru clasa a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, iar pe 5 iunie pentru clasa a VIII-a. Elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa de vară pe 13 iunie.

În acest an şcolar probele scrise/ testele de citire din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 – 28 mai 2020. Pe data de 10 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here