Budăi anunță majorări salariale pentru o parte din bugetari

Salariile de bază ale personalului din sănătate și asistență socială și din apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, de la 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022, a anunțat, joi, Ministerul Muncii.

„Astăzi s-a mai produs încă o etapă din a aplica ceea ce înseamnă Legea salarizării unitare în sistemul bugetar din România, şi anume: anexa 2, pentru familia ocupaţională Sănătate şi Asistenţă socială, pentru că efortul bugetar pentru această anexă este şi pentru persoanele care lucrează în domeniul Sănătăţii şi Asistenţei sociale. Iar anexa nr. 6, pentru tot ceea ce înseamnă Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională, cu precizarea că pe această anexă se află şi lucrătorii din cadrul penitenciarelor.

Efortul bugetar pentru anexa 2 este în jur de 406 milioane de lei, un efort de 350 de milioane, de acum până la sfârşit de an, pentru Asistenţă socială, şi 56 de milioane de lei pentru Sănătate. Iar efortul este de 700 de milioane de lei, până la sfârşitul anului, pentru toţi cei care intră pe anexa 6, repet, nu numai Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională, ci şi lucrătorii din cadrul penitenciarelor”, a explicat Marius Budăi într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.