Bucureştiul va organiza Campionatele Europene de gimnastică din 2017

Campionatele Europene de gimnasticăBucureştiul va organiza Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a anunţat vineri preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica.

“Ce înseamnă asta, vom vedea noi! Nu e prima dată când România este ţară gazdă, ci a doua oară, dar între prima şi a doua oară, prima fiind cea inaugurală a Campionatelor Europene feminine, din 1957, este un pod de aproape 60 de ani. Acum am reuşit această performanţă, aşa i-aş spune, de a ni se atribui organizarea acestor Europene, dar cred că este o mare responsabilitate”, a declarat pentru Mediafax Adrian Stoica.

Şeful FRG a adăugat că infrastructura necesară pentru organizării Campionatele Europene de gimnastică din 2017 a fost prezentată acum doar “în poze”. “Noi am prezentat nişte poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua Sală Polivalentă din Bucureşti. Responsabilitatea se întinde pe mai mulţi ani şi include mai mulţi factori responsabili, nu doar federaţia”, a spus Stoica.

El a menţionat şi o altă posibilă gazdă a CE din 2017, Cluj-Napoca, dacă sala din Bucureşti nu va fi terminată la timp. “Nu am prezentat această variantă şi nici nu va fi prezentată decât dacă se vor complica lucrurile cu sala din Bucureşti. Noi trebuie să ştim cu ce mergem la război, cum se spune”, a mai spus Stoica.

România a fost aleasă gazdă pentru Campionatele Europene de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, care şi-a depus candidatura prin Odense.

LĂSAȚI UN MESAJ