Bucureşti: Suntem printre campionii aglomerației, în trafic, din Europa

BucureştiMunicipiul Bucureşti este oraşul din Europa cel mai afectat de ambuteiaje. Asta reiese dintr-un clasament prezentat de publicaţia elveţiană Le Matin. Bucureștiul este urmat la ambuteiaje de capitala Poloniei, în timp ce, la nivel mondial, Istanbul şi Mexico City sunt oraşele afectate cel mai mult de traficul rutier aglomerat.

În Bucureşti, timpul petrecut în ambuteiaje creşte cu 41% parcurgerea unui traseu, iar la orele dimineţii creşte cu 89%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de aparate de navigaţie GPS TomTom. Astfel, Capitala României a fost, în anul 2014, cel mai aglomerat oraş din Europa din punctul de vedere al circulaţiei rutiere.

În clasamentul celor mai aglomerate oraşe din Europa, Bucureştiul este urmat de Varşovia (unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de maşini), de Roma (cu 38%), de Londra (cu 37%) şi de Marsilia (cu 36%).

La nivel global, oraşul Istanbul – situat atât în Europa, cât şi în Asia – este cel mai dificil din punctul de vedere al fluidităţii traficului rutier. În Istanbul, timpul petrecut în coloane creşte cu 58% parcurgerea unui traseu (ponderea atingând 109 % seara). Pe locurile următoare din punctul de vedere al aglomeraţiei rutiere se clasează Mexico City, Rio de Janeiro şi Moscova.

Compania GPS TomTom a analizat timpii de parcurs din 218 mari oraşe din 36 de ţări, situaţiile din România, China, Arabia Saudită şi Singapore fiind introduse pentru prima dată în clasament.

Municipiul București a beneficiat în ultimii 20 de ani de mai multe studii de trafic, însă autoritățile locale nu au luat la timp măsurile propuse de specialiști pentru fluidizarea traficului. Printre cele mai mari probleme din trafic se numără șoselele înguste, lipsa parcărilor, configurarea intersecțiilor și lipsa unei campanii de încurajare a transportului public.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.