Bucureşti: Masca rămâne obligatorie în apropierea școlilor și în spațiile aglomerate, a anunțat prefectul Alin Stoica

sursa foto, Alin Stoica USR Plus
sursa foto, Alin Stoica

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ din Bucureşti, în cazul persoanelor care staţionează.

Este decizia Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti adoptată în şedinţa de sâmbătă. Masca va rămâne obligatorie în spațiile aglomerate, cum ar fi piețele și stațiile de transport în comun.

Purtarea măştii, obligatorie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ

„În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la sfârșitul şedinţei Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura va intră în vigoare imediat după adoptare. În cazul celor care nu respectă regulile, vor fi aplicate aceleași amenzi ca și până acum.

Întrebat cum vor fi supravegheate aceste zone, Stoica a răspuns că nu vor fi mai multe forțe de ordine. Potrivit acestuia, se vor face pur și simplu „observări”.

„Vor fi notate și transmise. Adică un fel de observare empirică a situației”, a spus prefectul.

Cum vor fi supravegheate zonele mai aglomerate ale Capitalei

Alin Stoica a menţionat că pentru alte zone mai aglomerate, cum ar fi parcurile și Centrul Vechi al Capitalei, va fi o „perioadă de monitorizare de o săptămână”. În această perioada forţele de ordine vor face „propuneri concrete” în baza cărora se vor putea lua alte măsuri, dacă va fi cazul.

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor în România, din 15 mai

Începând de sâmbătă, 15 mai, în România au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor. O primă măsură este eliminarea obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise neaglomerate. Restricţia va fi aplicată în continuare în spaţii publice. Cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun. Acestora li se adaugă și zonele din aproprierea unităților de învățâmânt.

De asemenea, se elimină restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Dar şi restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 21.00. Programul restaurantelor, cafenelelor va fi în intervalul 05-24.00, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here