București: Aproape 500 solicitări la ambulanţă în primele şapte ore

BucureștiServiciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI) a întregistrat, miercuri, în primele şase ore ale zilei aproape 500 de solictări. În medie peste 80 de apeluri pe oră au fost primite la stația de salvare.  Printre cazuri au fost și 15 de leşin în spaţii publice susține dr Alis Grasu, directorul SABI.

„Avem în funcţiune 49 de maşni de urgenţă, 19 cu asistente şi 16 de transport. Azi am suplimentat cu opt numărul de echipaje. În primele şapte ore au fost înregistrate aproape 500 de solicitări la SABI, cu 238 de urgenţe”, a declarat Alis Grasu pentru Mediafax.

Managerul SABI le recomandă persoanelor cu probleme de sănătate şi familiilor cu copii să nu iasă din casă în intervalul 11.00 – 17.00.

„Tot în acest interval trebuie sporit consumul de apă, câte un pahar la fiecare 15 minute, consumul de fructe şi legume, adică pepene, cireşe, castraveţi şi roşii, bogate în apă”, a mai spus Alis Grasu.

Medicul a spus că o atenţie specială trebuie acordată persoanelor singure, iar pentru cei căzuţi în stradă să se intervină urgent, pentru a fi duşi la umbră şi hidrataţi. O grijă specială trebuie acordată şi animalelor de companie, care nu vor fi lăsate în maşină vreme îndelungată sau în spaţii cu mult soare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.