BRAŞOV: Înscrierea la facultățile Universității Transilvania

Aproximativ 2750 de locuri finanțate de la buget vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere din vară, la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania, pentru programele de licență.

Cu tot cu locurile cu taxă, pentru programele de licență forma de învățământ cu frecvență vor fi peste 7000 de locuri, la „Transilvania”, pentru absolvenții de liceu, care promovează Bacalaureatul.

“Și în acest an înscrierea candidaților se va face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 16 iulie, ora 13.00, iar admiterea se realizează pe baza notelor de la Bacalaureat, a notelor din dosarul de admitere, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate.

Concurs

Excepție fac facultățile de Medicină, Muzică, Educație Fizică și Sporturi Montane, precum și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, la care vor fi organizate probe de concurs”, a precizat prorectorul cu relațiile publice al Universității Transilvania, prof. dr. med. Liliana Rogozea.

Probele, la cele 4 facultăți, vor avea loc în perioada 18-22 iulie. Universitatea Transilvania va continua, și în acest an, programele de susținere a candidaților și de recompensare a absolvenților de top care aleg să devină studenți la Brașov.

“54 de candidați admiși la Universitatea Transilvania din Brașov beneficiază, după admiterea din iulie 2022, maxim 3 candidați la fiecare din cele 18 facultăți, de programul «UNITBV susține performanța», program care se adresează elevilor din clasa a XII-a, a căror medie a notelor din ciclul de liceu este mai mare sau egală cu nota 8 și care au dificultăți financiare. De asemenea, candidații admiși la programele de licență, care au absolvit liceul ca șef de promoție sau au fost membri ai loturilor olimpice și au participat la competiții internaționale sau care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, vor primi un laptop. Totodată, vor primi cazare în cămin și o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar”, a adăugat prof. dr. med. Liliana Rogozea.

Pentru admiterea din acest an, taxele de înscriere sunt de 200 de lei, la toate facultățile, cu excepția Medicinei, unde taxa este de 250 lei.

Taxele de școlarizare, pentru candidații admiși pe locuri cu taxă, sunt de 3500 de lei pe an pentru majoritatea facultăților. Excepție fac facultățile de Muzică și Medicină, unde taxele ajung până la 5500 de lei pe an, respectiv 6000 de lei pe an, la anumite programe de studiu, informează RADIO ROMÂNIA BRAŞOV.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here