BRAŞOV: Brașovenii nu vor mai plăti mereu parcarea

Municipalitatea Brașov a câștigat un prim proces cu firma care gestionează parcările.

Concret, Primăria municipiului Brașov a obținut decizia definitivă a instanței într-unul dintre dosarele cu firma. Decizia a fost dată de către judecătorii Curții de Apel Ploiești, după ce, în primă instanță Tribunalul Covasna dăduse o decizie în favoarea firmei.

Efectul imediat al acestei decizii va fi resimțit de brașoveni, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

“Astfel, parcările în municipiul Brașov se vor plăti între orele 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, nu ca în prezent, când se plăteau 24 din 24, de luni până duminică. Totodată, prin această decizie a Curții de Apel și noțiunea de riveran și cei care au dreptul să beneficieze de abonamente de parcare tip riveran a fost modificată, lărgind posibilitatea celor care locuiesc în zonele unde există doar parcări publice”, a explicat Sorin Toarcea.

Reamintim că vechiul regulament prevedea taxarea non-stop în parcările publice. Au fost aduse modificări acestuia, în 2020, dar deja exista o firmă care preluase, prin licitație, gestiunea locurilor publice de parcare.

Modificările vizau politica de taxare. Mai exact, fără plată în timpul nopții și gratuit în weekend. Firma a acționat municipalitatea în instanță, însă regulamentul de parcare este doar una dintre spețe, pentru că atât firma, cât și municiplitatea s-au acționat reciproc în instanță pentru mai multe aspecte.

Municipalitatea a trimis, prin intermediul cabinetului de avocatură, notificare ca începând de mâine să pună în aplicare noul program de tarifare, de luni până sâmbătă, între orele 8.00-20.00, transmite RADIO ROMÂNIA BRAŞOV.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here