BRAŞOV: Arestări la Telescaunul Ruia

Șeful Telescaunului Ruia din Poiana Brașov a fost reținut pentru luare de mită. La flagrantul organizat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au găsit un rucsac plin cu bani.

„Lucrători specializați în combaterea faptelor de corupție au realizat un flagrant la stația teleferic Ruia, unde au fost identificate două persoane, inclusiv șeful stației, care acceptau sume de bani de la persoane care se prezentau pentru a urca cu instalația de telescaun, ajutându-i pe aceștia să fraudeze sistemul electronic instalat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, procurorul Claudiu Sandu, citat de RRA.

1200 lei în rucsac

Procurorii spun că administratorii telescaunului primeau 10 lei, 20 de lei sau chiar 50 de lei, în funcție de numărul de urcări.

Pentru 50 de lei, o persoană folosea telescaunul toată ziua. Astfel, se strângeau, zilnic, sume importante de bani.

„S-a mai efectuat o verificare în spațiul de la telescaunul Ruia, cel folosit de angajați, unde au identificat și un rucsac cu o sumă de aproximativ 1.200 de lei, care a fost adus la Parchet”, a adăugat Claudiu Sandu.

Proprietar al telescaunului este Primăria Brașov, care a fost prejudiciată de sute de mii de lei.

Municipalitatea este proprietarul celor două telescaune din Masivul Postăvaru. Vorbim de Telescaunul Lupului și Telescaunul Ruia. Activitatea de administrare ca și cea de mentenanță este la Ana Teleferic. Angajații acestei companii sunt cei care gestionează accesul prin sistemul de turnichete la cele două telescaune”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here