Brăilenii au putut să se plimbe sâmbătă, de Zilele Municipiului, cu un tramvai de epocă, o piesă de muzeu construită în 1910, în Austria, de firma Simmering din Graz.
Vehiculul este realizat pe structura de șasiu („truck”) cu osii fixe, are o capacitate de transport de 22 călători pe scaune și 18 în picioare și dispune de patru uși de acces și două posturi de conducere.
„Tramvaiul timpului” a circulat pe traseul Depou Radu Negru — Bariera Călărașilor — Calea Călărașilor — B-dul Independenței — Calea Galați — Vidin și retur, timp în care călătorii au putut asculta povești spuse de directorul Teatrului de Păpuși Florin Chirpac, dar și muzică specifică perioadei interbelice. Tramvaiul a ajuns în Brăila în august 2008, ca donație din partea firmei MT-Eisenbahnbedarf, cea care deține și Muzeul Tramvaiului din Mariazell, Austria.
„Finalizat într-un timp record de numai patru luni de o echipă complexă care a beneficiat atât de măiestria membrilor săi, cât și de experiența și deschiderea colegilor de la RATP Iași, tramvaiul are aplicată pe părțile laterale stema municipiului Brăila și numărul 2008, pentru a marca anul sosirii și restaurării sale la Brăila”, a declarat directorul Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Brăila, Camelia Gușatu.
În momentul de față există două asemenea tramvaie, unul la Brăila și unul la Muzeul Tramvaiului din Viena, acesta din urmă fiind restaurant tot la Brăila.
Cetățeanul TV