BOMBĂ. Marea Britanie refuză extrădarea lui Puiu Popoviciu – „A suferit un exemplu extrem de lipsă de imparțialitate judiciară. Nu a avut parte de o judecată corectă!”

Popoviciu

Omul de afaceri Puiu Popoviciu poate rămâne în Anglia. Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii a refuzat extrădarea sa în România. Completul de judecată a fost condus de Lord Justice Holroyde, același care a decis extrădarea lui Alexander Adamescu.

Decizia este definitivă, iar judecătorii din Regatul Unit susțin că Puiu Popoviciu nu a avut parte de o judecată corectă la noi în România. Puiu Popoviciu a fost condamnat în România la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”

Judecătorul nu a fost imparțial

Cităm din Hotărârea pronunțată în data de 11.06.2021, de către High Court of Justice, Queen’s Bench Division, Administrative Court, Divisional Court: „Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că Apelantul (Puiu Popoviciu – n.n.) a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparțialitate judiciară, astfel încât sunt indiscutabile consecințele pentru echitatea procesului. Sunt convins că există temeiuri serioase pentru a crede că Apelantul a fost condamnat de către un judecător care nu putea fi imparțial…..și care, pe cale de consecință, nu ar fi trebuit să judece cazul și, în acest fel, Apelantului i-au fost încălcate toate drepturile sale privind un proces echitabil, în baza art.6.

În consecință, există temeiuri serioase pentru a crede că se va confrunta cu un risc real de a suferi o încălcare a tuturor drepturilor sale prevăzute de art.5, daca vă fi extrădat în Romania, întrucât încarcerarea lui va fi arbitrară”.

Probe inventate în dosarul Băneasa

Un complet de judecată al Înaltei Curți de Justiție de la Londra a respins, vineri, cererea României de extrădare a omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu.

Decizia poate fi contestată de statul român printr-un apel la Curtea Supremă a Marii Britanii, dar probabilitatea ca această soluție să fie modificată este infimă. Statul român ar trebui să dovedească faptul că decizia judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Justiție ar fi încălcat legi fundamentale cu impact public.

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că în dosarul Băneasa au fost inventate probe de către judecătorul Ion Tudoran, pentru a se justifica naționalizarea celui mai mare complex comercial din România.

Condamnarea din 2017

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la 7 ani de închisoare, în dosarul „Ferma Băneasa”. În același dosar, cinci inculpați au primit pedepse între 2 și 6 ani, iar alți cinci au scăpat de condamnări pentru că răspunderea pentru faptele de care sunt acuzați s-a prescris.

CITEȘTE ȘI: Puiu Popoviciu despre confiscarea Băneasa Shopping City: va genera o situație complexă

„Dosarul Băneasa” a fost judecat patru ani și jumătate, iar acuzațiile de corupție și de abuz în serviciu pentru care au fost trimiși în judecată Puiu Popoviciu și alte 10 persoane au fost legate de un teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

CITEȘTE ȘI Medicul Liviu Opriș, dezvăluiri despre afaceri penale ale judecătorului Tudoran. Cum ar fi fost măsluit dosarul Băneasa

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. […] Două spețe practic similare, ambele cu personaje cunoscute public au primit soluții diametral opuse în justiția română. La Cluj Napoca, omul de afaceri Árpád Pászkány s-a asociat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj și a construit cunoscutul mall Polus Center. Ancheta DNA a stabilit că nu a comis nicio faptă penală. În Capitală, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București s-a asociat cu firma omului de afaceri Gabriel Popoviciu pentru a construi la Băneasa cel mai mare mall din România. Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în urma unui proces despre care Justiția din Marea Britanie a constatat: „A suferit un exemplu extrem de lipsă de imparțialitate judiciară. Nu a avut parte de o judecat… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.