Boloni și-a găsit echipă

Ladislau Boloni, în vârstă de 69 de ani, a semnat un contract pe doi ani.

Clubul francez de fotbal FC Metz, care a retrogradat recent din Ligue 1, a oficializat joi numirea antrenorului român Ladislau Boloni, care fusese anunţată încă de săptămâna trecută de ziarul L’Equipe.

El îl înlocuieşte pe Frederic Antonetti, care s-a despărţit de clubul loren după retrogradare. Site-ul lui Metz a precizat că noul director sportiv al clubului, Pierre Dreossi, este la originea venirii lui Boloni.

Campion în Portugalia și Belgia

Ladislau Boloni a jucat în Hexagon la Creteil şi Orleans, iar după ce şi-a încheiat cariera de fotbal a antrenat la Nancy, Rennes, Monaco şi Lens.

Ultima sa experienţă a fost la Panathinaikos Atena, de care s-a despărţit în mai 2021, iar apoi a fost în tratative cu Federaţia Română de Fotbal pentru reluarea postului de selecţioner al echipei naţionale.

Boloni a câştigat campionatul Portugaliei cu Sporting Lisabona (2002) şi cel al Belgiei cu Standard Liege (2009).

L’Equipe a scris săptămâna trecută că Boloni a fost ales de Lucien d’Onofrio, noul consilier al preşedintelui lui Metz, Bernard Serin. Boloni a colaborat cu d’Onofrio pe vremea când acesta era vicepreşedintele clubului Standard Liege.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here