Bolnavii din două spitale bucureștene vor tremura de frig două zile. Explicațiile oficiale

Spitalele „Marie Curie
Spitalele „Marie Curie" şi „Nicolae Robănescu" rămân fără apă caldă și căldură

Spitalele „Marie Curie” şi „Nicolae Robănescu” din Capitală vor rămâne 48 de ore fără apă caldă și căldură, din cauza lucrărilor la reţeaua de termoficare.

Directorul Companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat că, potrivit legislaţiei, cele două unităţi ar trebui să aibă o sursă alternativă de apă caldă şi căldură, dar un astfel de cazan, deşi există, nu este funcţional din punct de vedere tehnic.

„Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi existat sursa alternativă de apă caldă şi căldură, aşa cum legislaţia în domeniu prevede pentru orice unitate spitalicească de pe teritoriul României. Din păcate, noi ne-am deplasat vineri la cele două spitale. I-am anunţat că urmează ca în această săptămână să oprim din nou, pentru că vorbim despre o lucrare foarte complexă ce are loc pe magistrala CET-ului Progresul, lucrare ce presupune schimbarea unui tronson din această conductă de 34 de ani. Ea ar fi trebuit înlocuită de peste zece ani, însă în momentul de faţă trebuie să înlocuim aceste zone afectate”, a precizat Burghiu, pentru Agerpres.

El a menţionat că lucrările trebuie realizate acum, deoarece în sezonul rece există riscul deteriorării mai grave a conductelor.

„Lucrarea va dura, noi estimăm la 48 de ore, pentru că trebuie să golim un tronson de magistrală lung de peste 2 kilometri, să ventilăm galeria ca să putem intra. Trebuie înlocuit tronsonul cu probleme, după care urmează partea de umplere, care durează de obicei foarte mult. De asta se întinde pe un termen atât de lung. Am preferat să facem această lucrare acum, pentru că încă se mai poate, decât să riscăm să intrăm în iarnă şi să plesnească acele conducte”, a explicat reprezentantul Termoenergetica.

Potrivit lui Burghiu, cele două spitale sunt găzduite de două corpuri de clădire alăturate, alimentate de acelaşi punct termic. Conform unui comunicat RADET, regia efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, ce alimentează jumătate din Sectorul 4 şi care are o vechime de 34 de ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.