Bogdan Hossu: Prin șomajul tehnic, salariile bugetarilor reduse cu minim 35%

FOTO: danisampa/Pixabay.com
FOTO: danisampa/Pixabay.com

Bogdan Hossu , liderul Cartel Alfa, susține că măsura șomajului tehnic pentru bugetari, care va fi implementată de către Guvern va conduce la o scădere cu cel puțin 35% a salariilor bugetarilor. Hossu consideră că, în viitor, Guvernul pregătește și alte măsuri de austeritate mult mai grave. El se teme de o reducere drastică a personalului din sistemul bugetar.

„Criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară”

”Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice.

Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. Dau un exemplu, Medicii veterinari, care astăzi participă la testări. Pe de altă parte, veterinarii au un rol esențial în producerea sistemului alimentar. Asta pentru că ei securizează produsele alimentare. De aceea, criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară.

Dacă se practică  același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din  salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%.”, a spus Bogdan Hossu, la Realitatea Plus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here