Bode, noi scenarii pentru aderarea la Schengen: România nu este responsabilă pentru problemele interne din Austria!

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

„Noi am propus mai multe solutii de ieșire din impas, mai întăi austriecilor, în cele două întălniri. Nu au spus că nu sunt de acord cu ele. Toate aceste soluții nu au fost auzite de Austria. La următorul JAI, din martie, revine subiectul aderării.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ. Ambasadorul Emil Hurezeanu, chemat în ţară: Diminuarea nivelului actual al relațiilor cu Austria!

Nu este nevoie să parcurgem toate procedurile parcurse deja, este nevoie doar de unanimitate de vot. Acest scenariu nu a existat pe masa Consiliului JAI, deocamdată rămânem cu acest scenariu. Este un moment de cotitură pentru țara noastră și aș îndrăzni să spun chiar pentru Uniunea Europeană. România nu este responsabilă pentru problemele interne din Austria”, a declarat Lucian Bode.

Austria şi Olanda s-au opus

Amintim că Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Teoretic, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, or Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei. Austria nu și-a schimbat poziția enunțată la începutul ședinței JAI nici măcar după discuțiile cu Germania.

România pierde lunar o sumă uriașă de bani din cauza problemelor cauzate de neapartenența la Spațiul Schengen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here