luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBode dă vina pe Drulă în scandalul BMW-urilor pentru MAI: El a...

Bode dă vina pe Drulă în scandalul BMW-urilor pentru MAI: El a semnat contractul!

-

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, raportul Corpului de Control al MAI pe tema achiziției celor 600 de BMW-uri.

CITEŞTE ŞI: Bode îl ameninţă pe George Simion: Respectarea legii în România nu este facultativă!

Lucian Bode l-a acuzat pe liderul USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția, de „conspirații la nivel înalt” și că a aprobat cererea de finanțare când era ministrul Transporturilor, inclusiv detaliile tehnice.

„La 12 noiembrie 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale.

25 mai 2021 – Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice. Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR.

Anexele la contract

Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte. Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract. Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut altceva decât să preia specificațiile din proiectul tehnic semnat.

Pe 8 iulie, Ministerul Transporturilor anunță public semnarea contractului, în care se enumeră și achiziționarea celor 300 de autospeciale de poliție. După semnare, Ministerul Transporturilor informează Ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la dl Cristian Ghinea, inclusiv cu specificațiile tehnice.

Putem vorbi mult despre ipocrizie, rea voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei „Dacă tăceai filosof rămâneai”. Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dvs să combat această dezinformare cu argumente.

Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs, dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță. Domnul Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente”, a spus Lucian Bode.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...