Blocaj la CJ Brăila, din cauza președintelui revocat, Gheorghe Bunea Stancu

Deşi fostul preşedinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este în arest, autorităţile locale nu pot organiza alegeri anticipate. Bunea Stancu a contestat ordinul prin care a fost revocat din funcţie.

Bunea Stancu
Gheorghe Bunea Stancu

Până la clarificarea situaţiei, Brăila rămâne fără şef al Consiliului Judeţean. Legea administraţiei publice locale obligă autorităţile ca în maxim 90 de zile de la revocarea din funcţie să organizeze alegeri anticipate, informează digi24.ro.

Gheorghe Bunea Stancu a fost revocat din funcţie în noiembrie 2014. Însă a contestat în instanţa revocarea. Deşi instanţa s-a pronunţat împotriva contestaţiei sale, Bunea Stancu a făcut recurs pe 1 aprilie, cu doar 2 zile înainte de a fi condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

Astfel, autorităţile trebuie să aştepte judecarea recursului, deoarece nu mai pot emite un al doilea ordin de revocare.

Conform Legii privind Statutul aleşilor locali, primarul, respectiv preşedintele de consiliu judeţean îşi pierd funcţia, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului dacă sunt declaraţi incompatibili, condamnaţi prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate sau puşi sub interdicţie judecătorească.

LĂSAȚI UN MESAJ