Blinken, promisiuni pentru România: Vor fi investiţii americane!

Secretarul de stat Antony J. Blinken , Sursa: Ambasada SUA

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să îi promită secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, faptul că România va beneficia de investițiile americane, iar ulterior vom ajuta țările din regiune care au probleme cu securitatea energetică.

CITEŞTE ŞI: Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în România pentru reuniunea NATO

„Revenind la dimensiunea politico-militară, vreau să vă mulțumesc pentru prezența militară americană în România și pentru importanța pe care o acordați Flancului Estic.

Dimensiunea economică este foarte importantă și trebuie să apreciez creșterea investițiilor americane în România.

În acest context, energia a devenit un sub mult mai important decât ne-am fi gândit cu ceva timp în urmă. Avem o colaborare în domeniul nuclear-civil, iar intenția SUA deja s-a materializat prin dezvoltarea reactoarelor modulare mici reprezintă un moment foarte important pentru că tehnologia vine din SUA și a fost deja ales locul din România unde va fi amplasat primul reactor.

Independenţa energetică

Toate aceste demersuri ne vor asigura nivelul nostru de ambiție și vom putea să ne căpătăm independența energetică. Desigur, țara noastră, împreună cu partenerii strategici își oferă disponibilitatea de a ajuta partenerii din regiune care nu își pot asigura independența energetică.

Vom continua să întărim parteneriatul strategic pentru că el reprezintă pilonul principal al politicii noastre externe.”, a spus Nicolae Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here