Bisericile din Giurgiu, obligate să-şi vândă terenurile agricole pentru o vilă a Episcopiei

terenurile

Obrazul subțire cu cheltuială se ține! Episcopia Giurgiului i-a îndemnat pe parohii bisericilor din județ să vândă din terenurile agricole ale parohiilor pentru a susține un așa-zis „proiect filantropic”.

În fapt, ar fi vorba de o vilă de lux la Poiana Țapului, unde episcopul Giurgiului, Ambrozie, s-ar afla într-o perioadă de „meditaţie” şi reculegere de mai multe luni, notează jurnaliștii de la Giurgiupesurse.ro, care citează surse din cadrul Bisericii.

Adresa, trimis către toate parohiile din judeţ în decembrie 2020, a fost semnată chiar de Ambrozie.

Preoții erau anunţaţi că anul 2020 a fost declarat de către Sfântul Sinod „Anul omagial al pastoralei părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, motiv pentru care Episcopia Giurgiului a inițiat un „proiect filantropic”.

Terenurile bisericilor, vândute fără acordul consiliilor eparhiale

terenurile

„Pentru promovarea filantropiei creştine şi educaţiei în rândul tinerilor, Episcopia Giurgiu are în proiect realizarea unui aşezământ cultural-misionar cu funcţii complexe (spaţii de cazare, biblioteca, săli de activităţi şi tineret, sală de conferinţe şi centru de formare continuă pentru clerici)”, se arată în document.

În încheiere, Episcopia făcea apel la fiecare parohie să participe financiar la realizarea acestui „proiect filantropic”.

Conform legii privind patrimoniul bisericesc, terenurile agricole sunt considerate bunuri comune, ce pot fi înstrăinate doar printr-un acord al Consiliului eparhial. În majoritatea cazurilor acest acord nu există, deoarece preoţilor le-ar fi fost recomandat să nu facă prea multă „vâlvă” în rândul enoriaşilor, potrivit surselor Giurgiupesurse.ro.

Ziarul Cetățeanul solicită Episcopiei Giurgiului să ofere un punct de vedere referitor la informațiile apărute în spațiul public.

CITEȘTE ȘI Mare e Grădina Domnului! Contabilul Bisericii Evanghelice ar fi FURAT aproape 200.000 de euro

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here