Guvernul va da anul acesta 60.000 de bilete de tratament balnear

bilete de tratament balnear stațiuni balneare Dezvoltarea turismului balnear

Guvernul va da anul acesta 60.000 de bilete de tratament balnear, anunțând că acesta este pe care îl poate asigura în anul 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2019, prin sistemul administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Numărul biletelor pentru acest an este de aproximativ 60.000, mai exact 59.622 de locuri la tratament balnear. Guvernul a stabilit şi suma necesară prin proiectul legii privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, este vorba despre suma de 335.813.000 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt, la finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă.

Executivul a mai transmis că cel mult 15% din numărul total al biletelor vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

la începutul ședinței de Guvern, Viorica Dăncilă anunțase și ea cam același lucru. „Adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia şi în acest an de aproximativ 60.000” de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele judeţene de pensii publice, a explicat Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ