Bilanțul tragediei din Beirut: 78 de persoane au murit în explozie și peste 4.000 au fost rănite VIDEO

Foto: Twitter/ Tobias Schneider
Foto: Twitter/ Tobias Schneider

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului. 78 de oameni au murit și peste 4.000 au fost răniți, arată ultimul bilanț al autorităților din Liban. Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia.


„Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie”, a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

„Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă”, a anunțat şeful executivului libanez, conform informaţiilor oferite de un purtător de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.

Consiliul Suprem de Apărare a recomandat guvernului să declare „stare de urgenţă” timp de două săptămâni în Beirut. În această perioadă, o „putere militară supremă va fi responsabilă de toate prerogativele în materie de securitate”, potrivit comunicatului dat publicităţii la încheierea reuniunii.

Puternica deflagraţie a fost auzită în mai multe cartiere ale oraşului. Geamurile a numeroase imobile şi magazine s-au spart pe o rază de kilometri. Nori de fum s-au ridicat deasupra capitalei, iar zona portului a fost acoperită în întregime acoperită, potrivit Agerpres.

„Am văzut o minge de foc şi fum ridicându-se deasupra Beirutului. Oamenii ţipau şi alergau, mulţi dintre ei sângerând. Balcoanele au căzut de pe clădiri. Geamurile din clădiri înalte s-au distrus şi au căzut pe stradă”, a declarat un martor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here