Beneficiarii cardurilor sociale au încercat să cumpere băutură! Au fost blocate

Peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost blocate pentru că s-au utilizat în mod greșit. Beneficiarii au încercat să cumpere alcool sau tutun cu acești bani.

CITEŞTE ŞI: Rabla pentru electrocasnice: vouchere de 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete

Distribuirea cardurilor sociale cu ajutoare de la stat a început, dar românii au crezut că pot fenta autoritățile şi să le utilizeze pentru alte beneficii. Unii au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, iar alţii au vrut să achiziţioneze alcool și tutun.

Aceștia s-au trezit cu cardurile blocate. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate. Marcel Boloș a declarat că au rămas fără bani și cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.

Românii care primesc vouchere

Persoanele care beneficiază de ajutor de la stat sunt:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.