Au început lucrările la un bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4. Primarul Băluță spune că va fi gata la anul

bazin de înot semiolimpic în sectorul 4

La Școala Gimnazială nr. 190 au început lucrările de construire a unui bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4, acoperit, cu toate facilitățile necesare, la standarde europene.

Școala Gimnazială nr. 190 se află într-un amplu proces de modernizare și extindere a capacității educaționale, la finalul căruia va deveni cel mai modern complex educațional-sportiv din Capitală.

Astfel, pe lângă lucrările de modernizare a infrastructurii sportive (bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4, sala de sport), va începe și construcția unei noi grădinițe cu o capacitate de aproximativ 400 de copii, a anunțat primarul Daniel Băluță.

Ca urmare a finalizării lucrărilor specifice, recent, școala a primit autorizație ISU, iar în prezent deține unul dintre cele mai performante sisteme antiincendiu, pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice.

Proiectul privind ”Reabilitarea, modernizarea și extinderea bazinului de înot” vizează actualul bazin de înot descoperit, fără dimensiuni competiționale, dezafectat, nefolosit de mulți ani și aflat, în prezent, în stare de degradare, dar și actuala sală de sport a unității de învățământ, care va avea trecere directă către clădirea bazinului.

Noul bazin va fi contruit într-un spațiu complet acoperit, va avea caracteristici semiolimpice și toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, dușuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spatii tehnice, camere pentru echipamente sportive, dar și tribune pentru public.

Totodată, bazinul va avea în dotare un sistem performant și sigur de recirculare, filtrare și tratare a apei și un sistem de încălzire/climatizare ce se va baza pe două centrale de tratare a aerului, cu recuperator de căldură în plăci.

Bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4 și extinderea sălii de sport

Odată cu realizarea bazinului de înot acoperit va fi reabilitată, modernizată și extinsă și actuala sală de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 190, care în momentul de față, se află într-o stare de degradare, cu suprafețe afectate de mucegai, pardoseală, accesorii și obiecte sanitare deteriorate și cu infiltrații de apă către interior, la fiecare ploaie.

Noua clădire a sălii de sport va fi reconfigurată, va avea spații mai multe și mai variate în care să se desfășoare activitătile sportive aferente programei școlare și în care să poată fi organizate competiții sportive, la care să participe și elevii din Sectorul 4.

Mai mult, noua sală va fi dotată cu echipamente și accesorii noi care să faciliteze activitățile sportive, grupuri sanitare moderne și un sistem de termoficare eficient, astfel încât, la finalul proiectului, 1.872 de elevi ai școlii, dar și alți sportivi, să poată avea acces și să beneficieze de noul bazin și de noua sală de sport, dotate inclusiv cu facilități destinate persoanelor cu dizabilități.

Costurile pentru realizarea modernului bazin de înot semiolimpic în Sectorul 4 vor fi acoperite din bani europeni, în urma unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare totală de peste 12 milioane de lei.

O nouă grădiniță

Tot în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 190, va fi construită o nouă grădiniță, cu o capacitate de aproximativ 400 de copii preșcolari.

Amenajată pe o suprafață construită desfășurată de 2.200 metri pătrați și un regim de înălțime de P+2E+M, grădinița va avea 15 săli de clasă, (unele cu dormitoare), cu o suprafață minimă de 55 metri patrați, dotate conform cerințelor educaționale, două săli multifucționale, (câte una pentru fiecare etaj), spații de joacă, special concepute pentru relaxare, dotate cu diverse centre de activități pentru copii, educație fizică, lectură, motricitate fină, creativitate, cabinete medicale, bucătărie, camere frigorifice, grupuri sanitare, oficii, anexe.

Lucrările vor începe în perioada următoare și vor fi  finalizate în 11 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Valoarea investiției este de 9.500.000 de lei cu TVA (fonduri europene), reprezentând costurile construcției precum și ale dotărilor necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

*