Băsescu, amendat cu 5.000 de lei pentru că i-a numit pe maghiari „un popor complexat”

Traian Băsescu a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate. El a primit o amendă de 5000 de lei, după o serie de declarații adresa comunităţii maghiare, în scandalul muncitorilor din Sri Lanka de la brutăria din Ditrău.

Brassai Hunor, preşedintele organizaţiei Târgu Mureş a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), s-a sesizat din oficiu în urma declaraţiei televizate a politicianului român, potrivit căreia maghiarii ar fi „un popor complexat, iar complexele îi fac să nu mai suporte pe altcineva lângă ei”. Acesta adeous o plângere împotriva lui Traian Băsescu, considerând că acestea sunt anti-maghiare.

„Acest caz ar trebui să fie un avertisment pentru toţi cei care consideră că ne pot insulta comunitatea. Ca lideri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi ca maghiari din Transilvania, ne asumăm responsabilitatea pentru comunitatea noastră şi vom fi vigilenţi cu privire la declaraţiile care pot instiga comunităţile. Prin această decizie a CNCD dorim să transmitem şi un mesaj tuturor politicienilor că nu vom tolera atitudini anti-maghiare şi provocări (…) Trebuie să luăm măsuri de fiecare dată când experimentăm aceste aspecte şi, prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a declarat, pentru Agerpres, Brassai Hunor.

Hotărârea poate fi atacată în instanţa de contencios administrativ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here