Barbu va suporta ”superficialitatea” procurorilor DNA doar o lună

Barbu va suporta ”superficialitatea” procurorilor DNA doar o lună
Foto: ClujAzi.ro

Pus sub învinuire de DNA în dosarul Drăghici, fostul președinte ARP Daniel Barbu reclamă ”superficialitatea” procurorilor care îi instrumentează cazul. Noroc că are loc eligibil la alegerile pentru PE, așadar Barbu va suporta ”superficialitatea” procurorilor DNA doar o lună.

DNA îl acuză pe Daniel Barbu de îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, ca președinte al AEP, în ceea ce privește obligația de a urmări cum cheltuie partidele (PSD în speța concretă) banii primiți ca subvenție de la stat.

Statul de drept l-a luat dezamăgit și pe fostul șef AEP. Noroc că Barbu va suporta ”superficialitatea” procurorilor DNA doar o lună

În replică, Barbu reclamă ”superficialitatea” procurorilor însărcinați cu ancheta în dosarul Drăghici: ”Din partea conducerii partidului am primit gesturi de maximă solidaritate, le apreciez, sunt recunoscător colegilor pentru afecțiunea arătată în această situație care pentru mine nu e simplă. Deși am vorbit despre chestiunile din justiție adesea, de faptul că în România nu domnește legea, ci bunul plac al oamenilor, în ciuda unui discurs pios despre statul de drept, nu eram pregătit ca la 62 de ani să pățesc un asemenea lucru, nimeni nu e, probabil. Suspiciunile nu sunt întru totul rezonabile, că nu sunt bazate pe fapte, mă întreb de ce atâta superficialitate și cuvinte grele. Ar fi fost suficient să stea de vorbă procurori de la DNA cu 2, 3 oameni din conducerea AEP pentru a vedea că întodeauna am luat decizii prin consultare. Dacă ar fi avut o minimă cunoaștere, nu ar fi folosit un asemenea limbaj. Cred că există o anumită intenționalitate, faptele nu conduc către concluzia la care procurorii au ajuns”.

În apărarea sa și a a faptului că și-a îndeplinit corect atribuțiile de serviciu, Barbu spune și că partidul din care face parte, ALDE, a fost cel mai mult amendat de AEP în perioada când instituția a fost condusă de el.

Daniel Barbu mai sustine și că nu îl cunoștea în perioada în care s-au petrecut faptele anchetate de DNA pe trezorierul PSD Mircea Drăghici: “Ne-am întâlnit de câteva ori în 2017, dar în situații publice. Nu îl cunoșteam pe dl Drăghici decât după nume. Eu am fost senator, dânsul a fost mereu deputat, știam că e unul dintre autorii legii 334, nu știam că e trezorierul PSD. Am avut câteva discuții, dar în contexte absolut publice. Din fericire pentru poziția mea, nu am avut nicio convorbire, nici măcar de Anul Nou, cu domnul Drăghici în 2018”.

Pus pe locul doi al listei ALDE pentru alegerile europarlamentare, Barbu speră ca partidul său ”să nu sufere”, respectiv sansele ALDE la scrutinul din 26 mai să nu fie diminuate de prezența sa pe listă dat fiind faptul că legea nu-i permite să-și mai retragă candidatura: ”În clipa de față nu se poate face nimic, legea nu îmi permite să mă retrag în acest moment de pe liste. Lista nu mai poate fi modificată după ce a fost aprobată de BEC”.

Cum are loc eligibil și deci toate șansele să ajungă europarlamentar, Daniel Barbu va scăpa de procurorii superficiali într-o lună, ca urmare este greu de crezut că regretă cu adevărat faptul că nu poate proteja imaginea ALDE retrăgându-se de pe listă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*