Bărbaţii care au luat 4 ursuleţi de la mama lor şi au fost aruncaţi în zăpadă, PRNŞI!

Politia a identificat bărbații care au luat puii de urs și i-au aruncat în zăpadă. Aceștia sunt audiați de cu speranța de a mai putea face ceva pentru micuții urși.

Politia a identificat bărbații care au luat puii de urs și i-au aruncat în zăpadă. Aceștia sunt audiați de cu speranța de a mai putea face ceva pentru micuții urși.

CITEŞTE ŞI: Şocant. Patru ursuleţi, luaţi de lângă mama lor şi aruncaţi în zăpadă! Biolog: Din păcate, le invadăm habitatele! (VIDEO)

Poliția din Harghita a preluat cazul puilor de urs, deoarece s-a ajuns la concluzia că filmulețul a fost înregistrat pe o parcelă din Gheorgheni.

Cei patru bărbați au fost identificați în urma colaborării cu Poliția din Neamț.

Au între 35 şi 51 de ani

„Sunt bărbați cu vârstă între 35 și 51 de ani. S-a întocmit dosar penal în care efectuăm cercetări ca să stabilim ce și cum s-a întâmplat. Încadrarea juridică pare să fie sub incidența legii 205/2004, vorbim de schingiuirea sau rănirea animalelor, e vorba și de OUG 57/2007 care se referă la protecția animalelor. În cazul de față poate fi vorba de perturbarea intenționată în cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă”, a explicat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

„Ei riscă inclusiv pedeapsa închisorii, dacă dosarul ajunge în instanță. Noi luăm măsurile care se impun în efectuarea actelor premergătoare, dar vorbim de două posibile infracțiuni săvârșite în această cauză, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea, repet, dacă instanța va decide în acest sens”, a completat el.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că puii de urs încă nu au fost găsiți, o echipă fiind pe teren în încercarea de a-i găsi.

Ce a răspuns când a fost întrebat daca au luat în calcul piața neagră din Rusia:

„Ipotezele de lucru vor fi eliminate rând pe rând în anchetă, până vom rămâne nu doar la acea plauzibilă, ci și fizică, existențială care s-a produs”, a mai spus el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here