Bărbat salvat cu elicopterul după ce a petrecut noaptea în pantaloni scurți, în Munții Caraiman

sursa: Salvamont România

Un bărbat de 35 de ani din Galați a fost luat de un elicopter după ce  a rămas blocat în Munții Caraiman. El a stat noaptea pe munte doar în pantaloni scurți.

Se pare că bărbatul s-a antrenat ieri pentru un concurs de alergare montană. El început să urce pe Valea Cerbului orientându-se doar cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi, potrivit.antena3.ro.

„În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor, susțin cei de la Salvamont Bușteni. Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare”, a transmis Salvamont Bușteni. O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea bărbatului, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor. „La căutări a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer”, au afirmat salvamontiștii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here