joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBani europeni pentru un proiect tehnologic revoluționar la care participă și un...

Bani europeni pentru un proiect tehnologic revoluționar la care participă și un Institut din România

-

3 milioane de euro vor fi acordați pentru un proiect tehnologic revoluționar, la care participă și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare din Cluj-Napoca, anunță europarlamentarul Dan Motreanu, membru al PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European.

„Banii provin de la Consiliul European pentru Inovare (CEI), care investește în total 191 de milioane de euro în 58 de proiecte ce abordează transformarea ideilor de cercetare în tehnologii revoluționare.

Printre ideile sprijinite de CEI se numără un concept cu totul nou privind transformarea căldurii reziduale de calitate inferioară în energie electrică și “alimentele robotizate”, distribuite cu ajutorul “roboților comestibili”, care ar putea furniza nutriție vitală oamenilor și animalelor, în situații de urgență, anunță Comisia Europeană.

Pe lângă finanțare consistentă, proiectele selectate vor primi și acces la servicii de asistență și îndrumare pentru accelerarea dezvoltării întreprinderilor. În urma succesului pe care CEI l-a avut în faza pilot (2018-2020), sunt mari șanse ca începând de anul viitor să avem un Consiliu European pentru Inovare cu funcții depline și finanțare sporită pentru tehnologiile inovatoare, în cadrul viitorului Program de Cercetare al UE, Orizont Europa”, transmite europarlamentarul Dan Motreanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului

0
Patriarhia Română a transmis, miercuri seară, un răspuns la afirmaţiile reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel", conform cărora unii clerici canonizaţi recent au avut legătură cu mişcarea legionară. CITEŞTE ŞI: Noul El Dorado pentru muncitorii străini: cum a...