Băiatul viceprimarului localității Gornet, băgată în carantină, a fugit pe litoral

Viceprimarul localității Gornet, băgată miercuri seară în carantină de autoritățile statului, și-a lăsat băiatul să plece la mare, la Costinești.

Este vorba de primăria a cărei conducere s-a arătat nemulțumită de decizia de carantinare  iar primarul a anunțat că îl va da în judecată de Raed Arafat pentru această decizie.

Viceprimarul Daniel Niculescu de la PSD nu a tinut cont de deciziile Executivului. Motiv pentru care și-a lăsat fiul să părăsească, localitatea pentru a petrece cu prietenii la mare. Viceprimarul a vrut să țină secret acest gest care reprezintă o încălcare flagrantă a legii. Dar postările fiului viceprimaruluide pe rețelele de socializare au împiedicat acest lucru, potrivit jurnalist.ro.

Eric Păunescu, personaj activ pe Facebook și Instagram

Eric Păunescu este un personaj activ pe Facebook și Instagram. Motiv pentru care o asemenea extravaganță nu putea fi trecută în anonimat. Tânărul s-a pus pe postat  imediat după ce a părăsit localitatea. El s-a urcat în trenul spre Costinești. O “Instastory” fierbinte a apărut pe contul său puțin după prânz. La fel de activi au fost și prietenii cu care a plecat la mare ..Deși au spus că vor contesta în instanță decizia și vor cere jumătate de milion de euro despăgubiri, reprezentantii Primăriei Gorneni au afirmat însă că respectă legea.

Iată postarea celor de la primăria Gorneni de acum 3 zile, imediat după ce au aflat de carantinare:

Persoanele din Gornet nu pot ieși sau întra în localitate

Măsurile impuse de Guvernul României precizează clar că persoanele din Gornet nu pot ieși sau întră în localitate, decât în câteva cazuri excepționale. Ele sunt descrise în ordinul emis de Ministerul de Interne. Este vorba de cei ce asigură aprovizionarea cu alimente, cei care au o urgență medicală sau alte câteva activități descrise în document. Nicăieri nu se vorbeste despre “plecatul la mare cu prietenii”. Dincolo de această încălcare a legii, gestul fiului de primar poate fi și unul inexplicabil.. Eric Păunescu a plecat practic din inima unui focar de coronavirus, direct pe plajă și în localurile din Costinești.

Dialogul surzilor

Dacă acesta este contaminat, deplasarea să ar putea să le fie fatală și celor cu care va intră în contact. Reporteriii ziarului au considerat oportun să discute cu tatăl, viceprimarul PSD Daniel Păunescu. Dialogul a fost unul ciudat Vicele PSD a refuzat efectiv să comenteze. Aveți mai jos întreaga discuție cu vicele:

Dacă în fața unui demers jurnalistic, edilul poate veni cu replica “Nu vreau să răspund!”, nu aceeași atitudine poate fi luată într-o anchetă a poliției.

Dacă  domnii de la ministerul de Interne se vor sesiza față de această încălcare a legii și sfidare a carantinei, Jurnalist.ro le va pune acestora la dispoziție toate dovezile și mărturiile celor care ne-au adus la cunoștință acest caz. Cum era de așteptat, după discuția telefonică avua cu domnul viceprimar, Eric Păunescu și-a șters toate postările sale incriminatorii de pe Instagram. Din fericire, ziariștii sunt în posesia lor. La ora redactării acestui material, tânărul se află în stațiunea Costinești, lucru extrem de ușor de verificat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here