Bădălău: România se va asocia cu Beretta pentru a realiza două noi tipuri de arme

directiva omnibus beretta CEX PSD

România se va asocia cu celebrul producător italian de armament Beretta pentru a realiza, la Uzina Mecanică de la Plopeni din judeţul Prahova, două noi tipuri de arme.

Anunțul a fost făcut joi de ministrul Economiei, Niculae Bădălău. Potrivit acestuia, în cadrul acestui proiect, statul român şi compania italiană Beretta vor crea o nouă societate, în care partea română va deţine 80% din acţiuni.

„Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români şi-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Ministrul Economiei a precizat că la Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piaţa internă, cât şi la export.

„Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău.

El a menţionat, totodată, că în 2019 industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuţie de anul trecut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here