Avocatul Poporului reclamă lipsa serviciilor medicale pentru pacienții non-COVID-19: „Au murit copii, au fost plimbați prin spitale”

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă lipsa serviciilor medicale acordate pacienţilor cu afecţiuni non-COVID-19 de la începutul pandemiei. Aceasta spune că au fost constatate decese la copii de vârstă foarte mică din cauză că aceştia nu au primit la timp îngrijirile medicale de care aveau nevoie.

„Să nu ne mirăm că se ajunge la terapie intensivă pentru că unii au comorbidităţi, şi acelea s-au accentuat în perioada aceasta. Ea a fost şi din păcate va continua acum pentru că din nou spitale au fost numite COVID, suport COVID, dar nu mai fac aproape nimic altceva. Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă. ….Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber marţi seară, la Antena 3. 

Totodată, Avocatul Poporului a vorbit despre lipsa raportării de către autorităţi a deceselor asociate infecţiilor intraspitaliceşti. 

„Cred că felul în care raportăm am impresia că, cumva, ne face şi nouă rău”, a adăugat Renate Weber.

Arafat: 22 de orașe mari din România au rata de incidență peste 3 la mia de locuitori

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here