Aviz pentru Dragnea: amenințat cu excluderea, Viktor Orban face ciocu’ mic în PPE

Aviz pentru Dragnea: Viktor Orban face ciocu' mic în PPE
Foto: Realitatea.net

Aviz pentru Dragnea: Viktor Orban face ciocu’ mic în PPE. Unul dintre idolii europeni ai lui Dragnea, Viktor Orban, s-a grăbit să ceară scuze liderilor PPE în speranța că astfel va evita excluderea Fidesz din rândul popularilor europeni. Și ce să vezi, PSDragnea riscă să aibă aceeași soartă în PES-ul socialist.

Liviu Dragnea și Viktor Orban sunt doi critici de serviciu ai Bruxelles-ului, pe care îl acuză că își bagă prea mult coada în treburile interne ale României, respectiv Ungariei. Că îndeasă pe gâtlejurile politicienilor români și unguri principiile și condiționalitățile statului de drept și îi amenință cu tot felul de sancțiuni dacă nu înghit totul, mai exact.

Deșteptul învață din greșelile altuia. Aviz pentru Dragnea: Viktor Orban face ciocu’ mic în PPE

Mai aprig la vorbă în comparație cu teleormăneanul nostru, Orbanul de la Budapesta a mers până la a-i face ”idioți utili” pe liderii PPE – grupul popularilor europeni din care face parte și Fidesz-ul lui Viktor Orban.

În loc să se ia din nou în colți cu premierul ungar (pe care puteau să-l numească și ei ”chiparos”, de exemplu), ”idioții” nu au mai întins pelteaua ci i-au arătat ușa PPE lui Viktor Orban, suspendarea/excluderea Fidesz din PPE urmând să fie discutată peste doar o săptămână, la reuniunea PPE din 20 martie.

Demersul i-a căzut foarte prost lui Orban, motiv pentru care acesta a lăsat naționalismul deoparte și a trimis o scrisoare plină de scuze liderilor PPE, conform Agerpres.

Să lăsam însă Budapesta și să revenim în Bucureștiul în care Liviu Dragnea tot încearcă ”copy paste”-uri după Viktor Orban.

Deși pesediștii sunt bieți copii în materie de limbaj anti-Bruxelles și acțiuni anti-Soros în comparație cu amicii unguri, socialiștii europeni cochetează deja cu ideea excluderii PSDragnea din PES.

Cum la români scuzele de gen sună infinit mai prost decât cele prezentate de Viktor Orban – vezi de exemplu celebrul ”Am fost un dobitoc!”, bine pentru actualul lider PSD ar fi să se gândească de două ori înainte de a întinde coarda cu liderii UE, implicit cu cei din PES.

Asta dacă Dragnea nu-și dorește să ajungă mai degrabă în rolul ”dobitocului” Tudor Postelnicu și nu în cel de Recep Erdogan dâmbovițean. Sau altfel spus, Dragnea să fie atent ca nu cumva să fie obligat să facă un nedorit de această dată ”copy paste” după Vicktor Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ