Avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru zece județe, printre care Dâmbovița și Prahova

Zece județe din țară sunt luni dimineața sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, de până la 130 km/h.

 Sunt vizate zonele de munte din județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Alba, Brașov, Sibiu, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Vâlcea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie

În aceste județe, la cote de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului la 120-130 de kilometri pe oră. În unele zone va ninge, iar vântul va viscoli zăpada, cu reducerea vizibilității.

Avertizările Cod portocaliu, în vigoare până la ora 8.00

Tot până la ora 8.00 este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt pentru zonele montane din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În zona joasă a județului Neamț a fost emisă o avertizare de ceață. Iar în zonele de munte din Suceava și Neamț sunt valabile, până la ora 9.00, avertizări Cod galben de vânt de până la 90-100 km/h.

 ANM a emis o avertizare Cod galben de vânt pentru localitățile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Turnu Roșu, Sadu, Boița din județul Sibiu, potrivit stiripesurse.ro.

În aceste zone, până la ora 11.00, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.