AVERTISMENTUL medicilor cu privire la consumul de alcool când te vaccinezi anti-COVID19

Află dacă ești dependent de alcool
Află dacă ești dependent de alcool

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar trebui să evite consumul de alcool, măcar o zi, deoarece acesta poate reduce răspunsul imun al organismului, ceea ce ar face ca vaccinul să fie ineficient, au explicat doi medici români, consultați de Libertatea. Aceeași recomandare o fac și experții străini.

În prezent nu există date științifice care să arate legătura dintre consumul de alcool și vaccinarea împotriva noului coronavirus, însă specialiștii ne recomandă să fim prudenți. Contactată de ziarul Libertatea, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, a explicat de ce nu este indicat să consumăm băuturi înainte și după vaccinul anti-COVID.

„Mecanismele care se intercalează sunt mecanisme imune, așa că aș recomanda ca măcar în prima zi după ce și-au efectuat vaccinul să nu consume alcool, pentru că pot să apară reacții încrucișate. Și cele mai importante reacții alergice care apar sunt în prima zi după administrare”, spune medicul pneumolog. Ea a explicat că vaccinul are un mecanism imun prin care produce sau stimulează imunitatea. „Dacă noi bombardăm sistemul imun cu o substanță toxică, el nu are capacitate să răspundă, așa cum ne așteptăm, adică să fie eficient vaccinul”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Recomandări privind evitarea consumului de alcool înainte și după vaccinare vin și din partea specialiștilor internaționali.

Profesorul imunolog, Sheena Cruickshank, a sugerat că persoanele care primesc vaccinul ar trebui să evite consumul de alcool, deoarece modifică componența microorganismelor din intestin care ajută la oprirea trecerii bacteriilor și virusurilor, potrivit Metro.co.uk. De asemenea, doctorul Ronx Ikharia, expert în medicină de urgență, a descoperit că trei pahare de Prosecco au redus până la jumătate nivelul de celule albe din sânge, inclusiv limfocitele, care ajută la atacul virusurilor cu anticorpi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here