Avertismentul lui Dâncu: Marea Neagră este blocată, există și informații legate de existența unor câmpuri de mine!

În Marea Neagră calmul este relativ. Sunt 14 nave, în acest moment, care blochează portul din Ucraina și chiar ar exista câmpuri de mine desprinse din zona litoralului ucrainean.

Declarațiile au fost făcute aseară de către ministrul Apărării, Vasile Dâncu, la un post de televiziune. Acesta a precizat că se discută în comunitatea internațională despre operațiuni de deminare atât a Mării Negre, cât și a terenurilor agricole din Ucraina.

Îngrojorare internaţională

„În aceste momente, marea este blocată, există și informații legate de existența unor câmpuri de mine desprinse din zona litoralului. Sigur că există și o îngrijorare internațională legată de această chestiune, se discută deja, la ultima întâlnire a Comitetului de afaceri externe unde au participat și miniștrii Apărării săptămâna trecută, s-a discutat deja de operațiuni nu numai de deminare a Mării Negre unde, într-un fel sau altul România, Turcia și Bulgaria eram șefi de filă”, a declarat Vasile Dâncu la Digi24.

CITEŞTE ŞI: Cîţu a EXPLODAT în Parlament: Tovarășul cu spirală și Vasile Dâncu, ce imagine! Dragi români, ați votat un partid bipolar!

„Am fost sprijiniți în acea prima etapă și de o navă din Italia. Am vorbit cu ministrul italian al Apărării care se afla în România în acel moment. Acum se pune problema și a deminării terenurilor din zona Ucrainei, din zonă agricolă, ca să se poată lucra și acolo și deja se discută despre misiuni internaționale pentru deminare”, a mai spus Vasile Dâncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here