Avarie. CTE Grozăveşti este oprită, iar CTE Bucureşti Vest funcţionează la 60% din capacitate

ELCEN o acuză pe Gabriela Firea trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

Electrocentrale București (ELCEN) a înregistrat în noaptea de miercuri spre joi două avarii, la CTE București Vest, care în prezent funcționează la 60% din capacitate, și la CTE Grozăvești, care este oprită.

Problemele vor fi soluționate în cursul nopții de 20 spre 21 octombrie, precizează reprezentanții ELCEN.

„Azi-noapte, ELCEN a înregistrat două avarii în incinta Ciclului Combinat (din cauza unei conducte fisurate) și în cadrul CTE Grozăvești. Astfel, pentru izolarea zonelor cu probleme și remedierea defecțiunilor, consumatorii racordați la rețeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 și parțial Sectorul 5 din Capitală au fost preluați cu ajutorul unor unități de vârf. În acest moment, CTE București Vest funcționează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăvești este oprită”, se menționează în comunicatul dat publicităţii de ELCEN.

Potrivit acestuia, avariile au fost sesizate în intervalul orar 1,30-2,30. Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. „ELCEN cere scuze consumatorilor din zonele afectate pentru situația neplăcută și îi asigură că, alături de RADET București, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, depune toate eforturile pentru remedierea defecțiunilor în regim de urgență”, menționează sursa citată.

Şi RADET a anunțat joi că furnizarea energiei termice pentru apă caldă și căldură se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul zilei de miercuri la centralele CET Vest și CTE Grozăvești aparținând ELCEN. „În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții ELCEN în cadrul comandamentului comun, problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, reprezentanții societății Electrocentrale estimând că avaria de la CTE Vest va fi remediată în cursul serii de joi, ora 22,00, iar cea de la CTE Grozăvești în cursul dimineții de vineri”, menționează reprezentanții RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here